Krav til valpekjøpere

Følg med på kennel Solsvingen på Facebook, der vil det oppdateres når det er planer på gang. 

Kjøpe valp hos Kennel Solsvingen?

Jeg ønsker med mitt oppdrett å avle frem det jeg anser å være en riktig golden: Golden retrievere med arbeidslyst, samarbeidsvilje, god mentalitet og retrieveregenskapene i behold.

Jeg har kull etter både engelske og amerikanske jaktlinjer, og hunder fra Solsvingen krever en aktiv hverdag og mye mental og fysisk stimuli. Uansett om du kjøper valp som familiehund eller sportshund, ønsker jeg at hunden skal vises på en jaktprøve (eller annet dersom du konkurrerer aktivt i annen sport) da dette er den beste måten man får sett hva som bor i hundene og linjene.

Praktiske krav til valpekjøpere:

  1. Hunden skal røntges for HD og AD ved 12-18 måneders alder.
  2. Hunden skal innen 3 års alder stilles på begynnerprøve i jakt (må først bestå kvalifiseringsprøve). Dersom du konkurrerer aktivt i annen sport, eller jobber for å få godkjent redningshund, vil dette kravet falle bort.
  3. Hunden skal mentaltestes (MH eller BPH) og gjerne funksjonsbeskrives rundt 18 måneders alder. 
  4. Hunden skal ha en aktiv hverdag og opptas som et fullverdig familiemedlem
  5. Det er ikke noe krav fra meg om øyelysing, men absolutt en fordel om dere velger å gjøre det. Det finnes også flere tilgjengelige gentester for golden. Dersom hunden ikke er fri ved fødsel (ingen av foreldrene er bærere), er det lurt å ta de gentestene som er tilgjengelig for rasen.  

Når valpen leveres er den vaksinert og id-merket (chip), registrert i NKK, har veterinærattest, og fulgt opp med kur mot innvollsorm.

Jeg som oppdretter velger ut hvilke valper som går hvor. Det er jeg som kjenner valpene og som lettest kan finne ut hvilken som vil passe til hvem og hva. Det er selvsagt helt greit å komme med ønsker, og dersom ingenting taler imot prøver jeg å treffe alles ønsker, men den endelige avgjørelsen tas av meg.

Jeg har ikke noe «førstemann til mølla» prinsipp i forhold til hvem som får kjøpe valp. Aktuelle henvendelser blir satt opp på valpeliste, men uten noen prioritert rekkefølge. Jeg vil prioritere tidligere valpekjøpere og familier som har planer om å bruke hunden aktivt til sport eller retrieverprøver, og går derfor ikke ordentlig igjennom lista før tispa er drektig eller valpene er født. Det kan være lurt å stå på valpeliste hos flere oppdrettere, dersom du vil være sikker på å få en valp.  

Valpene har en trygg hverdag her, hvor de bor inne hos oss og er ellers mye ute dersom været tillater det. De blir testet i forskjellige egenskaper, og får en veldig god start på livet de har i vente.

Valpen får også med seg litt utstyr som f.eks: fôr, jaktkobbel, fløyte, dummy og en perm med masse informasjon. 

Jeg ønsker å holde god kontakt med mine valpekjøpere, og forventer det samme tilbake. Alle kullene har egne Facebookgrupper hvor det er mulig å holde kontakt med eierne av kullsøsken, legge ut bilder/videoer og stille spørsmåk. Trenger du hjelp til hunden din, er jeg alltid tilgjengelig til å bidra med det jeg kan.

Ta kontakt om du ønsker en valp fra Kennel Solsvingen, eller om du lurer på mer om oss.